Doctors

Δρ. Δημήτρης Δημητρίου
Ουρολόγος
- +357 22 502216
- d.demetriou@hippocrateon.com
- Προσωπική Ιστοσελίδα
Ο Δρ. Δημήτρης Δημητρίου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1958. Είναι γιος του Χριστόφορου Δημητρίου με καταγωγή από την Πάφο και της Ελένης Δημητρίου με καταγωγή από την Λεμεσό. Σπούδασε Ιατρική στην Σχολή του Πανεπιστημίου Λίλλης στη Γαλλία το 1985 και συνέχισε ειδικότητα στην Ουρολογία-Ανδρολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του το 1991 και στη συνέχεια, για μία δεκαετία, εξασκήθηκε στην Πανεπιστημιακή και Ιδιωτική Ουρολογία, έχοντας ευθύνη περιθάλψεως ασθενών στα νοσοκομεία των Παρισιών και Λίλλης.
Παράλληλα, με την κλινική εκπαίδευση ακολούθησε κατάρτιση στην Επιστημονική Έρευνα, συμπληρώνοντας κύκλο Διδακτορικής Χειρουργικών Επιστημών στην Ογκολογία.
Διετέλεσε Λέκτορας και ακολούθως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Λίλλης, δημιουργώντας τα Τμήμα Ιατρικών Ερευνών.
Επίσης, διετέλεσε μέλος του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας και βραβεύτηκε σε Παγκόσμια Συνέδρια για εργασίες που αφορούν τον καρκίνο της κύστης και του προστάτη.
Η κλινική εξειδίκευση του Δρα Δημητρίου εστιάστηκε στην Ουρολογική Ογκολογία και την Ενδοουρολογία.
Είναι Fellow of the European Board of Urology και Μέλος Διεθνών Ουρολογικών Οργανώσεων.
Παράλληλα, με τις σπουδές του στην Ιατρική απέκτησε μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία.
Ο Δρ. Δημήτρης Δημητρίου, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες και την αξία της τεχνολογίας στην ιατρική, επισημάνει ότι η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας και ειδικότερα της ρομποτικής χειρουργικής, αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για κάθε χειρουργό, καθώς έχει επιλύσει πολλά προβλήματα στη θεραπεία και αποκατάσταση των ασθενών.
Η εξέλιξη της γνώσης στην τεχνολογία και η καινοτομία του συστήματος ρομποτικής, τονίζει ο Δρ. Δημητρίου, εμπλουτίζουν με νέα δεδομένα όλους τους τομείς της χειρουργικής, επιβεβαιώνοντας ότι «Εδώ είναι το μέλλον!».
Ο Δρ. Δημητρίου σημειώνει, ότι χάρη στην χρήση του ρομποτικού συστήματος da Vinci, μεγάλες επεμβάσεις γίνονται με μεγαλύτερη ασφάλεια, ακρίβεια και σχεδόν αναίμακτα, διασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη και σημαντικά αποτελέσματα για την πλήρη ίαση των ασθενών, αλλά και την ποιότητα ζωής τους.