Δωμάτια Νοσηλείας

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο διαθέτει μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, καθώς και σουίτες, πλήρως εξοπλισμένα για να σας εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό καλύτερα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν  δικό τους μπάνιο ή ντουζιέρα, τηλεόραση, τηλέφωνο, πρόσβαση στο internet, κεντρικό σύστημα κλιματισμού και κουδούνι για κλήση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ενημερώνεστε ότι:

 • Τα νοσοκομειακά κρεβάτια είναι πιο στενά και υψηλότερα από τα κρεβάτια που έχετε στην οικία σας, οπότε φροντίστε να είστε προσεκτικοί όταν ξαπλώνετε. Εάν έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά στο κρεβάτι σας, αυτά είναι για τη δική σας ασφάλεια. Μην τα αφαιρείτε, καθώς έχουν τοποθετηθεί για την αποφυγή ατυχημάτων.
 • Τα περισσότερα έπιπλα του δωματίου σας είναι με ρόδες, γι’ αυτό δεν πρέπει να στηρίζεστε σε αυτά.
 • Οι προϊστάμενοι θαλάμου θα έχουν επιθεωρήσει τους χώρους διαμονή σας, παρόλα αυτά θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα να αναφέρετε άμεσα την οποιαδήποτε δυσλειτουργία ή ανεπάρκεια που ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει στον εξοπλισμό του δωματίου σας.
 • Πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουδούνι κλήσης των νοσηλευτών όταν χρειάζεστε κάτι.
 • Αν στο δωμάτιό σας νοσηλεύεται κι’ άλλος ασθενής που χρειάζεται βοήθεια, μπορείτε να καλέσετε εσείς τους νοσηλευτές από το δικό σας κουδούνι.
 • Δεν πρέπει να απομακρύνεστε από το δωμάτιό σας χωρίς να ενημερώνετε το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο έχει την ευθύνη σας. Αν χρειάζεται να επισκεφθείτε άλλα τμήματα του νοσηλευτηρίου για εξετάσεις, θα πρέπει να συνοδεύεστε από κάποιο νοσηλευτή.

Διατροφή

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νοσηλευτήριό μας, θα σας παρέχεται πρωϊνό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο καθώς και διάφορα ροφήματα.

Αν επιθυμείτε οποιοδήποτε άλλο φαγητό από αυτό που παρέχεται στο νοσηλευτήριο, ενημερώστε έγκαιρα τους νοσηλευτές μας και νοουμένου ότι συμφωνεί και ο θεράπων ιατρός σας, τότε θα ικανοποιήσουμε την επιθυμία σας.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την υγιεινή διατροφή και να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι ασθενείς μας λαμβάνουν κατάλληλη και θρεπτικά ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσηλευτήριό μας. Για τούτο και το πρόγραμμα διατροφής μας ετοιμάζεται σε συνεργασία με τα Τμήματα Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Έλεγχος Λοιμώξεων

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο εφαρμόζει Πρόγραμμα Ελέγχου Λοιμώξεων, ακολουθώντας διεθνείς κανόνες για τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Για να περιοριστεί ο κίνδυνος λοίμωξης κατά την νοσηλείας σας, καλείσθε όπως:

 • Πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
 • Πλένεστε με αντισηπτικό σαπούνι αν σας το εισηγηθεί το νοσηλευτικό προσωπικό (ανάλογα με την επέμβαση και θεραπεία).
 • Ζητήσετε από φίλους και συγγενείς σας που έχουν κάποιο σύμπτωμα λοίμωξης (π.χ. βήχα, φτέρνισμα, πυρετό, διάρροια κτλ.) να μην σας επισκεφθούν ή και να αποχωρήσουν λόγω ιατρικής οδηγίας.
 • Αποφεύγετε να κάθεστε στα κρεβάτια άλλων ασθενών καθώς και να μην επιτρέπετε στους επισκέπτες σας να κάθονται στο κρεβάτι σας.
 • Περιορίστε τον αριθμό των επισκεπτών μέσα στο δωμάτιο σας.

Επισκεπτήριο

Οι ώρες του επισκεπτηρίου είναι: Δευτέρα - Σάββατο 17:00 - 18:00

 • Για δική σας προστασία, δεν επιτρέπεται η είσοδος πέραν του ενός επισκέπτη στο δωμάτιο σας, ενώ καλείσθε να σέβεστε την ησυχία του ασθενή που πιθανώς να νοσηλεύεται στο ίδιο δωμάτιο μαζί σας.
 • Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος παιδιών κάτω των 12 ετών στους νοσηλευτικούς θαλάμους του νοσηλευτηρίου.
 • Οι επισκέπτες πρέπει να αποχωρούν από το δωμάτιο όταν οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εισέρχονται για εξέταση των ασθενών.

Η οικογένεια, τα αγαπημένα σας πρόσωπα και οι φίλοι σας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία του ασθενούς και στη γρήγορη ανάρρωση του, γι’ αυτό και ενθαρρύνουμε να έρχονται για επίσκεψη. Όμως ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε τον χώρο του νοσηλευτηρίου, να διατηρούμε χαμηλούς τόνους και να μην ενοχλούμε με την συμπεριφορά μας τους άλλους ασθενείς . Επίσης πρέπει να αποφεύγονται συγκεντρώσεις επισκεπτών στους διαδρόμους του νοσηλευτηρίου. Υπάρχουν καθιστικά/χώροι αναμονής που μπορούν να εξυπηρετούν τους επισκέπτες σας.