Όταν φτάσετε στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, να προχωρήσετε στο Τμήμα Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Ασθενών που βρίσκεται στο ισόγειο.

Βεβαιωθείτε ότι είστε στο νοσοκομείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν από τη χειρουργική επέμβασή σας, προκειμένου να ολοκληρώσετε τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να μεταφερθείτε στο δωμάτιό σας.

Θα πρέπει να υπογράψετε το Έντυπο Συγκατάθεσης Ασθενή για την τήρηση και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων (βάσει της πολιτικής προστασίας δεδομένων, Γενικός Κανονισμός ΕΕ 2016/679) και στη συνέχεια να συμπληρώσετε το Έντυπο Εισαγωγής Ασθενούς.

Για το λόγο αυτό απαιτείται να:

  • Παρουσιάσετε το δελτίο ταυτότητας σας ή το διαβατήριο σας.
  • Έχετε το ιατρικό ιστορικό σας: αντίγραφα από οποιαδήποτε ιατρική πληροφορία έχετε, όπως ακτινογραφίες, αποτελέσματα εξετάσεων, διαγνώσεις, κατάλογο φαρμάκων που παίρνετε κτλ.
  • Παρουσιάσετε στοιχεία ιδιωτικής ασφάλειας (κάρτα νοσηλείας ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο ασφάλισης προβλέπει η ασφαλιστική σας εταιρεία). Στο νοσηλευτήριό μας ισχύουν όλες οι ιατρικές ασφάλειες, ο ασθενής όμως πρέπει να γνωρίζει ότι η ιατρική ασφαλιστική κάλυψη είναι σύμβαση μεταξύ του ίδιου και της ασφαλιστικής του εταιρείας. Η τελική ευθύνη τακτοποίησης των ιατρικών εξόδων είναι υποχρέωση του ιδίου του ασθενούς, εάν δεν τα καλύπτει πλήρως η ασφαλιστική του εταιρεία.
  • Έχετε μετρητά, προσωπική επιταγή ή πιστωτική κάρτα (σε περίπτωση που δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη) για να διευθετήσετε την προκαταβολή που απαιτείται για την επέμβαση και νοσηλεία σας. Ο θεράπων ιατρός σας, οφείλει να σας έχει ενημερώσει εκ των προτέρων με το ενδεικτικό προϋπολογιζόμενο κόστος.
    Κατά την αναχώρησή σας από το νοσηλευτήριό μας, θα σας παραδοθεί αναλυτικό τιμολόγιο με όλες τις χρεώσεις και θα πρέπει να καλύψετε την οποιαδήποτε διαφορά προκύψει. Ενημερώνεστε επίσης ότι τόσο για τους κατόχους ασφαλιστικών συμβολαίων όσο και για τους ιδιώτες ασθενείς, το νοσηλευτήριό μας απαιτεί όπως κατά την εισαγωγή σας κάποιο συγγενικό ή άλλο πρόσωπο υπογράψει επιπρόσθετα την ανάληψη οικονομικής υποχρέωσης πληρωμής των ιατρικών εξόδων. 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής σας, ο ιατρικός σας φάκελος θα παραδοθεί στον υπεύθυνο του θαλάμου νοσηλείας και θα οδηγηθείτε στο δωμάτιο σας για να τακτοποιηθείτε. Το προσωπικό του Τμήματος Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Ασθενών και των θαλάμων, θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να σας παρασχεθεί το δωμάτιο της επιλογής σας, όμως δυστυχώς δεν είναι πάντοτε δυνατό να εγγυηθούμε τη διαθεσιμότητα του δωματίου που επιθυμείτε κατά την ημέρα της εισαγωγής σας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων περιστατικών, ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει την πολιτική του ταυτότητα καθώς και την κάρτα ασφαλιστικής κάλυψης ή να καταβάλει την αναγκαία προκαταβολή αν δεν έχει ασφάλεια, μέσα σε 24 ώρες από την εισαγωγή του.

Προσωπικά Αντικείμενα

Σας συστήνουμε να έχετε μαζί σας τα πιο κάτω προσωπικά αντικείμενα που θα σας είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νοσηλευτήριο:

  • Είδη ατομικής υγιεινής, όπως οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σφουγγάρι πλύσης, σαπούνι, σαμπουάν μαλλιών, βούρτσα μαλλιών, πετσέτα προσώπου και μπάνιου.
  • Εσώρουχα, πιτζάμες /νυχτικό, ρόμπα και παντόφλες.
  • Γυαλιά μυωπίας, φακούς επαφής, ακουστικά βοηθήματα, τεχνητή οδοντοστοιχία κ.α. Φροντίστε να τα διατηρείτε στις προστατευτικές τους θήκες όταν δεν χρησιμοποιούνται, για να μην χαθούν ή καταστραφούν. Ίσως να θέλετε να φέρετε μαζί σας ένα βιβλίο ή το laptop/tablet σας.

Αποφύγετε να φέρετε μαζί σας οποιαδήποτε πολύτιμα αντικείμενα ή κοσμήματα καθώς το νοσηλευτήριο δεν φέρει καμιά ευθύνη για την απώλεια τους. Πληροφορείστε όμως ότι παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους ασθενείς να παραδώσουν τα πολύτιμα προσωπικά τους αντικείμενα για φύλαξη.