Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ιδρύθηκε το 1987 από τους ιατρούς Β. Μακρή, Ο. Αθάνατο και Χρ. Ριρή και από τον καιρό της ίδρυσής του διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής ιατρικής. Βρίσκεται στην οδό Ψαρών, στο κέντρο της Έγκωμης στη Λευκωσία σε μια ήσυχη και καταπράσινη περιοχή.  Αποτελεί σημείο αναφοράς για την ποιοτικά ασυναγώνιστη φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Πρόκειται για ένα άρτια εξοπλισμένο νοσηλευτήριο με μηχανήματα και χειρουργεία τελευταίας τεχνολογίας, επανδρωμένο με προσοντούχο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που ανταποκρίνεται άψογα στις εκάστοτε απαιτήσεις του τομέα της ποιοτικής ιατρικής και της νοσηλευτικής φροντίδας.

Κύρια αποστολή μας είναι η βελτίωση της ζωής και η διαφύλαξη της υγείας των ασθενών μέσω της πρόσβασης σε ένα οικονομικά προσιτό ολοκληρωμένο δίκτυο περίθαλψης.

Φροντίδα υψηλής ποιότητας, που παρέχεται με αφοσίωση,
ακεραιότητα, και σεβασμό προς όλους τους ασθενείς.

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο συνεργάζεται σήμερα, για την παροχή της καλύτερης ιατρικής και νοσηλευτικής εξυπηρέτησης των ασθενών του, με πέραν των 70 ιατρών, εκ των οποίων οι 21 ιατροί είναι και οι μέτοχοί του και οι υπόλοιποι είναι εσωτερικοί και εξωτερικοί συνεργάτες. Το εκπαιδευμένο και προσοντούχο προσωπικό ανέρχεται γύρω στα 100 άτομα, ενώ διαθέτει 38 σύγχρονες κλίνες, σε σουίτες, μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, καθώς και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Μέσα στο νοσηλευτήριο  λειτουργούν τέσσερα πλήρως εξοπλισμένα και υπερσύγχρονα χειρουργεία, κλινικό εργαστήριο Αιματολογίας, Βιοχημείας και Μικροβιολογίας, καθώς και ένα σύγχρονο Κέντρο Ογκολογίας/Ανοσολογίας με ένα πλήρως διαπιστευμένο από το κράτος εργαστήριο παρασκευής Χημειοθεραπείας. Λειτουργεί επίσης ένα υπερσύγχρονο Τμήμα Ακτινολογίας, Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Χειρουργικό και Παθολογικό Τμήμα, καθώς και Ενδοσκοπικό Τμήμα.

Πολύ σύντομα θα αρχίσει την επί 24ώρου βάσεως λειτουργία του ένα πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επιπλέον, το Νοσοκομείο μας διαθέτει δύο ασθενοφόρα με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση και μεταφορά των ασθενών.

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο είναι το πρώτο Ιατρικό Κέντρο της Κύπρου που εισήγαγε και έθεσε σε εφαρμογή από το 2008 το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα da Vinci. Με το σύστημα αυτό -που θεωρείται η πλέον σύγχρονη ιατρική μέθοδος - έχουν διεκπεραιωθεί μέχρι σήμερα με εξαιρετική επιτυχία, από τις ομάδες των ειδικά εκπαιδευμένων ιατρών του Κέντρου, πέραν των 1,500 ρομποτικών χειρουργικών επεμβάσεων στον τομέα της ουρολογίας, γενικής χειρουργικής, θωρακοχειρουργικής, και γυναικολογίας.

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο διαθέτει μια πλειάδα ακαδημαϊκών ιατρών και θεωρείται πρωτοπόρο στον τομέα της πανεπιστημιακής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκπαιδεύοντας στους χώρους του φοιτητές των ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα συνεργάζεται με:

  • Το St George’s School of Medicine – London / Ιατρική  Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
  • Την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Τις Νοσηλευτικές Σχολές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Τα Τμήματα Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, η αξιοπιστία στην παρεχόμενη υπηρεσία αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης μεταξύ ασθενούς και Νοσηλευτηρίου. Η καθολική συμμετοχή του προσωπικού όλων των βαθμίδων στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη κανονισμών και διαδικασιών λειτουργίας αποδεικνύει τη δέσμευσή του για πλήρη εφαρμογή, παρακολούθηση και μέτρηση της αποτελεσματικότητάς τους. Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο είναι πιστοποιημένο βάσει διεθνών και ευρωπαϊκών προτύπων που καλύπτουν όλους τους τομείς για τους οποίους ο ασθενής θα ήθελε να νοιώσει σιγουριά και ασφάλεια κατά την επίσκεψη ή τη νοσηλεία του (συνθήκες νοσηλείας, περιβάλλον, ασφάλεια προσωπικών δεδομένων κτλ.).

Τα πιστοποιημένα Συστήματα Διαχείρισης που εφαρμόζονται είναι:

  • Occupational Health and Safety Management System 45001:2018
  • Food Safety System 22000:2015
  • Quality System 9001:2015
  • Environmental Management System 14000:2015 (αναμένεται η πιστοποίηση το 2022-2023)

Επίσης, το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο υιοθέτησε και εφαρμόζει πλήρως τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.