Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στο πλαίσιο των ενεργειών του για την πρόληψη/εντοπισμό/ αντιμετώπιση/ διαχείριση πιθανών κρουσμάτων Κορωνοϊού Covid-19, εφαρμόζει από τις 9 Μαρτίου 2020 τα πιο κάτω μέτρα:

  • Τοποθέτηση κατάλληλα εκπαιδευμένων νοσηλευτών σε σημεία εισόδου /εξόδου του Νοσηλευτηρίου, οι οποίοι αξιολογούν κάθε εισερχόμενο άτομο προβαίνοντας σε συγκεκριμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις για οποιαδήποτε συμπτώματα του ιού καθώς και για ιστορικό ταξιδιού σε χώρα με ενεργή επιδημία. Επιπρόσθετα γίνεται θερμομέτρηση των ύποπτων περιστατικών.
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος πελατών /ασθενών /συνεργατών χωρίς προηγούμενη διευθέτηση ραντεβού με οικείο ιατρό του Νοσηλευτηρίου ή υπάλληλο.
  • Έχει επιβληθεί περιορισμός /απαγόρευση στα επισκεπτήρια σε νοσηλευόμενους ασθενείς μας.
  • Γίνεται συνεχής ενδελεχής ενημέρωση όλων των Ιατρών και του προσωπικού μας σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον Κορωνοϊό Covid-19 καθώς επίσης εφαρμόζεται σχετικό πρωτόκολλο αναγνώρισης και άμεσης διαχείρισης ύποπτων περιστατικών, και
  • Επιβλήθηκε αυτοπεριορισμός σε Ιατρούς και προσωπικό που επέστρεψαν από ταξίδια σε χώρες που περιλαμβάνονται στις κατηγορίες που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Επαναλαμβάνουμε ότι πρώτιστη έγνοια μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς μας μέσα σε ασφαλές περιβάλλον.

Εκ της Διευθύνσεως του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η ομάδα του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στους χώρους του Νοσοκομείου, μεταξύ των ωρών 10.00-14.00. Ελάτε να δώσουμε ζωή! Σας περιμένουμε όλους! Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο τηλ.: 22 502004.
Η αιμοδοσία οργανώνεται εις μνήμη του Δρ. Χρίστου Μιχαηλίδη.

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις διόρθωσης στραβισμού σε ενήλικες και παιδιά στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, σε συνεργασία με τον Δρ. Αντώνη Χριστοφόρου από την οφθαλμική κλινική  LaserVision. Στη φωτογραφία είναι οι ιατροί και η νοσηλευτική ομάδα του χειρουργείου που συνεργάστηκαν για τις συγκεκριμένες χειρουργικές επεμβάσεις διόρθωσης στραβισμού.

 

H συνάδελφος μας Χριστίνα Σιαμπτάνη, από την ομάδα των Τεχνολόγων Ακτινολόγων του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, παρευρέθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ στις 8 Νοεμβρίου 2019 και μίλησε για την Παγκόσμια μέρα Ακτινογράφων.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, η ομάδα του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, συμμετείχε στο Πανηγύρι Αγάπης του Ραδιομαραθωνίου 2019 στους Κήπους του Μετοχίου Κύκκου στη Λευκωσία.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 30/09/2019, Ρομποτική Αποκατάσταση Μεγάλης Παραοισοφαγικής Διαφραγματοκήλης, σε γυναίκα 62 ετών από το Γέρι.

Μέσα στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης του ιατρικού εξοπλισμού και κατ’ επέκταση των ιατρικών αναβαθμισμένων προσφερόμενων υπηρεσιών, έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ο πρώτος στην Κύπρο λαπαροενδοσκοπικός πύργος τεχνολογίας αιχμής 4Κ της εταιρείας Karl Storz Γερμανίας μέσω του οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα.

Οι νοσηλευτές μας Κυριάκος, Γιάννος και Κυπριανός, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το σεμινάριο PHTLS (Prehospital Trauma Life Support) που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2019.

Την Τρίτη 06.08.19 πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο μας από την ρομποτική ομάδα του Δρ Κυπαρισσόπουλου μια εξαιρετικά καινοτόμα επέμβαση, που όχι μόνο έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Κύπρο, αλλά ανατρέχοντας στο διαδίκτυο δεν βρήκαμε να περιγράφεται η ίδια επέμβαση σε ολόκληρο τον παγκόσμιο ιστό!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Ακτινολογικού Τμήματος του Ιπποκρατείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί καινούριος αξονικός τομογράφος (CT) Philips MX 16 της προμηθεύτριας εταιρίας Medvision LTD του οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα.

Το πέρασμα του χρόνου, η έλευση της εμμηνόπαυσης, καθώς και η χορήγηση φαρμάκων, χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών, μπορεί να επιφέρουν ξηρότητα του κόλπου, πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, ατροφία/χαλάρωση του κόλπου και ακράτεια ούρων.

Στις  4/6/2019  διενεργήθηκε στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, με μεγάλη επιτυχία, μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη επέμβαση σε ότι αφορά την επαναγγείωση χεριού μετά από ατελή μη βιώσιμο ακρωτηριασμό στο ύψος του καρπού συνεπεία εργατικού ατυχήματος.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Ημερίδα Ενημέρωσης για τη Ρομποτική Χειρουργική  στην Κύπρο, που διοργάνωσε  η ομάδα Ρομποτικής Χειρουργικής του χειρουργού Δρ. Σάββα Κ.

Πρωτοποριακή επέμβαση για σπάνιο όγκο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2018, με απόλυτη επιτυχία, στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, η πρώτη στην Κύπρο Ρομποτική Λοβεκτομή για καρκίνο του πνεύμονα.

HIPPOCRATEON Private Hospital has completed more than 1,000 minimally invasive robotic surgical procedures since the introduction of Da Vinci Robotic Surgical System in 2008

Στις 25/07/2018 διενεργήθηκε στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, με μεγάλη επιτυχία, μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη επέμβαση σε ότι αφορά την αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή.

Στις 05/09/2018 πραγματοποιήθηκε στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο με απόλυτη επιτυχία, η πρώτη ρομποτική θωρακοχειρουργική επέμβαση στην ιστορία της Κύπρου, που αφορούσε 30χρονη ασθενή με ύποπτη εστία στο θώρακα.

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο εγκατέστησε Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Προσωπικών Δεδομένων.

Aπό την Δρ Βασιλική Βούργα, Αλλεργιολόγο παίδων & ενηλίκων, Συνεργάτιδα του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, τηλ 99-221598. Τις τελευταίες δεκαετίες τα αλλεργικά νοσήματα παρουσιάζουν παγκόσμια έξαρση, με επιπολασμό που αγγίζει το 45% σε πολλές χώρες (WHO & International Academy of Allergology).