Η ρύθμιση της ισορροπίας του ύδατος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία μας.  Η ρύθμιση αυτή επιτυγχάνεται κυρίως από την λειτουργία δύο οργάνων: α) του εγκεφάλου και συγκεκριμένα της περιοχής του που ελέγχει την λειτουργία της δίψας (κέντρο δίψας) και β)  από την νεφρική λειτουργία.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ανακοινώνει επίσημα τα νέα μέτρα που εφαρμόζει από την 6η Μαϊου 2023.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, στα πλαίσια ένταξής του στο Γε.Σ.Υ, συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα του ΟΑΥ για την παροχή υπηρεσιών εφημερίας από Προσωπικούς ιατρούς, το οποίο έχει αρχίσει από το Σεπτέμβριο 2022. Οι υπηρεσίες εφημερίας αφορούν την παροχή φροντίδας υγείας από ΠΙ ενηλίκων και παιδίατρους σε περιβάλλον πρωτοβάθμιου ιατρείου, για έκτακτα προβλήματα υγείας που προκύπτουν κατά τις εκτός κανονικών ωρών εργασίας του ΠΙ του δικαιούχου.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ανακοινώνει επίσημα ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 έχει ενταχθεί στο Γενικό Σύστημα Υγείας, διευρύνοντας το φάσμα υπηρεσιών του για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών του Γε.Σ.Υ.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Νοσοκομείου μας, διοργανώθηκε αιμοδοσία στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας των Εξωτερικών Ιατρείων Έγκωμης, την Τρίτη 5 Απριλίου 2022.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική εκστρατεία του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου για την πρόληψη των τραυμάτων πίεσης(πληγές). 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η διαρκώς ανοδική πορεία του Νοσοκομείου μας και η αναγνώριση του ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παροχής υπηρεσιών υγείας, οφείλεται πρωτίστως στο Ανθρώπινο Δυναμικό μας. 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα νεφρά αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος, ωστόσο, τα συμπτώματα που προειδοποιούν ότι τα νεφρά σας έχουν κάποιο πρόβλημα μπορεί να είναι ελάχιστα και ανεπαίσθητα...

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όπως ανάφερε στο “Check up” ο γενικός χειρούργος, Άγγελος Στυλιανού η τεχνική της χαρτογράφησης του φρουρού λεμφαδένα που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια και συνεχώς βελτιώνεται αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για τους γιατρούς όσο αφορά στην ακριβέστερη σταδιοποιήση του καρκίνου.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και τιμώντας εμπράκτως την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο διοργάνωσε αιμοδοσία την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, για να συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών της Τράπεζας Αίματος. 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο έχει βραβευτεί στα «Cyprus Healthcare Business Awards» που διοργάνωσε η Boussias Cyprus. 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι διαταραχές θρέψης των νοσηλευόμενων ασθενών επιβαρύνουν σημαντικά την κατάσταση της υγείας τους. 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα τραύματα πίεσης είναι δερματικές αλλοιώσεις οι οποίες μπορεί να δημιουργηθούν σε διάφορες περιοχές του σώματος λόγω παρατεταμένης πίεσης ή τριβής.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο γιατρός, Δρ. Δημήτρης Κυπαρισσόπουλος, θωρακοχειρούργος, επίτιμος επιμελητής του νοσοκομείου Harefield του Λονδίνου (Royal Brompton & Harefield NHS Foundation Trust), συνεργάτης του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, ο οποίος πρωτοστατεί διενεργώντας σε σταθερή βάση ρομποτικές επεμβάσεις που αφορούν την ειδικότητα του, μίλησε στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" με αφορμή μια ιδιαίτερα απαιτητική θωρακοσκοπική επέμβαση σε 27χρονο ασθενή που είχε λάβει ήδη χημειο/ακτινο θεραπεία και που έγινε δεκτή για δημοσίευση στο μεγαλύτερο ιατρικό περιοδικό της ειδικότητας του στον κόσμο, το CTSnet. 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μήνυμα μας προς τους επαγγελματίες υγείας και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας. 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει διάταγμα με τις πιο κάτω πρόνοιες που από την 29.12.2020, 06.00μ.μ. μέχρι την 10.01.2021 ισχύουν τα ακόλουθα για όλες τις Επαρχίες.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ Pfizer-BioNTech COVID-19 στους Αλλεργικούς ασθενείς.

Ευχαριστούμε την ιατρό-αλλεργιολόγο Δρ Βασιλική Βούργα για την προώθηση των συγκεκριμένων πληροφοριών και οδηγιών, οι οποίες έχουν εκδοθεί από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής, αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 σε Αλλεργικούς ασθενείς. (Amanda Cohn, MD Sarah Mbaeyi, MD, MPH - Centers for Disease Control and Prevention CDC) 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει διάταγμα με τις πιο κάτω πρόνοιες που από την 11.12.2020, 06.00π.μ. μέχρι την 31.12.2020 και ώρα 05.00π.μ. ισχύουν τα ακόλουθα για τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου:

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ορθοπεδικός Χειρουργός του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου Δρ. Άκης Λοϊζίδης μίλησε στην εκπομπή «Είναι Θέμα Υγείας» στο ΡΙΚ1, εφ’ όλης της ύλης για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, το σύνδρομο εκτινασσόμενου δακτύλου, την τενοντίτιδα De Quervain και την αρθρίτιδα στις τελικές αρθρώσεις των δακτύλων της άκρας χείρας.

 

Στην εκπομπή «Είναι Θέμα Υγείας» στο ΡΙΚ, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, η Δρ. Βασιλική Βούργα αναφέρθηκε στις αλλεργίες, την πρόληψη, τη συμπτωματολογία και τις θεραπευτικές επιλογές που προσφέρονται.

 

Η συνέντευξη του χειρουργού συνεργάτη μας Δρ. Σάββα Κ Χειριδη που πραγματοποιήθηκε στις 20/10/2020 στην εκπομπή "Είναι θέμα Υγείας" του ΡΙΚ.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Θα θέλαμε να διευκρινήσουμε ότι τα περιστατικά με σοβαρές επιπλοκές μετά από επέμβαση καταρράκτη που ανακοινώθηκαν, ΔΕΝ αφορούν με οποιονδήποτε τρόπο το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ή οποιονδήποτε χειρουργό οφθαλμίατρο που δραστηριοποιείται στο νοσοκομείο μας.
 • Το αντιγριπικό εμβόλιο είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την προστασία από τη γρίπη.
 • Πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.
 • Εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα τα άτομα που ανήκουν σε όμάδες υψηλού κινδύνου, για να περιοριστεί η πιθανότητα σοβαρής νόσου, επιπλοκών και νοσηλείας.
 • Στις ομάδες υψηλού κινδύνου περιλαμβάνονται:
  • Άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας (άσθμα, άλλες πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες, σαχκαρώδη διαβήτη, ανοσοκαταστολή, νοσογόνο παχυσαρκία)
  • Άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών
  • Οι έγκυες.
 • Ο αντιγριπικός εμβολιασμός συστήνεται επίσης για:
  • Όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας
  • Τα άτομα που έρχονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών
  • Όσους φροντίζουν άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
 • Το αντιγριπικό εμβόλιο είναι ασφαλές και καλά ανεκτό. Οι ανεπιθύμητες ενέργειές του είναι σχετικά σπάνιες και ήπιες και περιλαμβάνουν τοπικές αντιδράσεις στο σημείο της χορήγησης, καταβολή, μυαλγίες και χαμηλό πυρετό. 

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα της επιστημονικής μελέτης πτυχιακής εργασίας του φοιτητή Guy Sydney της ιατρικής σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή του Δρ. Κωνσταντίνου Τσιουτή, στην οποία συμμετείχε το Νοσοκομείο μας μαζί με άλλα 9 δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Το θέμα της μελέτης αφορούσε την καταγραφή διαδικασιών και λειτουργιών σχετικά με την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων στα νοσοκομεία της Κύπρου. Τα αποτελέσματα αυτά φέρνουν το νοσοκομείο μας στην πρώτη θέση επιπέδου ADVANCED με μια πολύ υψηλή βαθμολογία (συνολική βαθμολογία 640 έναντι 475 των λοιπών νοσοκομείων).

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ομάδα του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στους χώρους του Νοσοκομείου, μεταξύ των ωρών 10.00-14.00. Ελάτε να δώσουμε ζωή! Σας περιμένουμε όλους! Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο τηλ.: 22 502004.
Η αιμοδοσία οργανώνεται εις μνήμη του Δρ. Χρίστου Μιχαηλίδη.

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις διόρθωσης στραβισμού σε ενήλικες και παιδιά στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, σε συνεργασία με τον Δρ. Αντώνη Χριστοφόρου από την οφθαλμική κλινική  LaserVision. Στη φωτογραφία είναι οι ιατροί και η νοσηλευτική ομάδα του χειρουργείου που συνεργάστηκαν για τις συγκεκριμένες χειρουργικές επεμβάσεις διόρθωσης στραβισμού.

 

H συνάδελφος μας Χριστίνα Σιαμπτάνη, από την ομάδα των Τεχνολόγων Ακτινολόγων του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, παρευρέθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ στις 8 Νοεμβρίου 2019 και μίλησε για την Παγκόσμια μέρα Ακτινογράφων.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, η ομάδα του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, συμμετείχε στο Πανηγύρι Αγάπης του Ραδιομαραθωνίου 2019 στους Κήπους του Μετοχίου Κύκκου στη Λευκωσία.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 30/09/2019, Ρομποτική Αποκατάσταση Μεγάλης Παραοισοφαγικής Διαφραγματοκήλης, σε γυναίκα 62 ετών από το Γέρι.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέσα στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης του ιατρικού εξοπλισμού και κατ’ επέκταση των ιατρικών αναβαθμισμένων προσφερόμενων υπηρεσιών, έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ο πρώτος στην Κύπρο λαπαροενδοσκοπικός πύργος τεχνολογίας αιχμής 4Κ της εταιρείας Karl Storz Γερμανίας μέσω του οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι νοσηλευτές μας Κυριάκος, Γιάννος και Κυπριανός, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το σεμινάριο PHTLS (Prehospital Trauma Life Support) που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2019.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την Τρίτη 06.08.19 πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο μας από την ρομποτική ομάδα του Δρ Κυπαρισσόπουλου μια εξαιρετικά καινοτόμα επέμβαση, που όχι μόνο έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Κύπρο, αλλά ανατρέχοντας στο διαδίκτυο δεν βρήκαμε να περιγράφεται η ίδια επέμβαση σε ολόκληρο τον παγκόσμιο ιστό!

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Ακτινολογικού Τμήματος του Ιπποκρατείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί καινούριος αξονικός τομογράφος (CT) Philips MX 16 της προμηθεύτριας εταιρίας Medvision LTD του οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πέρασμα του χρόνου, η έλευση της εμμηνόπαυσης, καθώς και η χορήγηση φαρμάκων, χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών, μπορεί να επιφέρουν ξηρότητα του κόλπου, πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, ατροφία/χαλάρωση του κόλπου και ακράτεια ούρων.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις  4/6/2019  διενεργήθηκε στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, με μεγάλη επιτυχία, μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη επέμβαση σε ότι αφορά την επαναγγείωση χεριού μετά από ατελή μη βιώσιμο ακρωτηριασμό στο ύψος του καρπού συνεπεία εργατικού ατυχήματος.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Ημερίδα Ενημέρωσης για τη Ρομποτική Χειρουργική  στην Κύπρο, που διοργάνωσε  η ομάδα Ρομποτικής Χειρουργικής του χειρουργού Δρ. Σάββα Κ. Χειρίδη στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου σε συνεργασία με τη Διοίκηση και τους ιατρούς του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρωτοποριακή επέμβαση για σπάνιο όγκο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2018, με απόλυτη επιτυχία, στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, η πρώτη στην Κύπρο Ρομποτική Λοβεκτομή για καρκίνο του πνεύμονα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

HIPPOCRATEON Private Hospital has completed more than 1,000 minimally invasive robotic surgical procedures since the introduction of Da Vinci Robotic Surgical System in 2008

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις 25/07/2018 διενεργήθηκε στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, με μεγάλη επιτυχία, μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη επέμβαση σε ότι αφορά την αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις 05/09/2018 πραγματοποιήθηκε στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο με απόλυτη επιτυχία, η πρώτη ρομποτική θωρακοχειρουργική επέμβαση στην ιστορία της Κύπρου, που αφορούσε 30χρονη ασθενή με ύποπτη εστία στο θώρακα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο εγκατέστησε Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Προσωπικών Δεδομένων.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Aπό την Δρ Βασιλική Βούργα, Αλλεργιολόγο παίδων & ενηλίκων, Συνεργάτιδα του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, τηλ 99-221598. Τις τελευταίες δεκαετίες τα αλλεργικά νοσήματα παρουσιάζουν παγκόσμια έξαρση, με επιπολασμό που αγγίζει το 45% σε πολλές χώρες (WHO & International Academy of Allergology). 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ