Οι νοσηλευτές μας Κυριάκος, Γιάννος και Κυπριανός, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το σεμινάριο PHTLS (Prehospital Trauma Life Support) που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2019.

Την Τρίτη 06.08.19 πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο μας από την ρομποτική ομάδα του Δρ Κυπαρισσόπουλου μια εξαιρετικά καινοτόμα επέμβαση, που όχι μόνο έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Κύπρο, αλλά ανατρέχοντας στο διαδίκτυο δεν βρήκαμε να περιγράφεται η ίδια επέμβαση σε ολόκληρο τον παγκόσμιο ιστό!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Ακτινολογικού Τμήματος του Ιπποκρατείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί καινούριος αξονικός τομογράφος (CT) Philips MX 16 της προμηθεύτριας εταιρίας Medvision LTD του οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα.

Το πέρασμα του χρόνου, η έλευση της εμμηνόπαυσης, καθώς και η χορήγηση φαρμάκων, χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών, μπορεί να επιφέρουν ξηρότητα του κόλπου, πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, ατροφία/χαλάρωση του κόλπου και ακράτεια ούρων.

Στις  4/6/2019  διενεργήθηκε στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, με μεγάλη επιτυχία, μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη επέμβαση σε ότι αφορά την επαναγγείωση χεριού μετά από ατελή μη βιώσιμο ακρωτηριασμό στο ύψος του καρπού συνεπεία εργατικού ατυχήματος.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Ημερίδα Ενημέρωσης για τη Ρομποτική Χειρουργική  στην Κύπρο, που διοργάνωσε  η ομάδα Ρομποτικής Χειρουργικής του χειρουργού Δρ. Σάββα Κ.

Πρωτοποριακή επέμβαση για σπάνιο όγκο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2018, με απόλυτη επιτυχία, στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, η πρώτη στην Κύπρο Ρομποτική Λοβεκτομή για καρκίνο του πνεύμονα.

HIPPOCRATEON Private Hospital has completed more than 1,000 minimally invasive robotic surgical procedures since the introduction of Da Vinci Robotic Surgical System in 2008

Στις 25/07/2018 διενεργήθηκε στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, με μεγάλη επιτυχία, μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη επέμβαση σε ότι αφορά την αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή.

Στις 05/09/2018 πραγματοποιήθηκε στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο με απόλυτη επιτυχία, η πρώτη ρομποτική θωρακοχειρουργική επέμβαση στην ιστορία της Κύπρου, που αφορούσε 30χρονη ασθενή με ύποπτη εστία στο θώρακα.

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο εγκατέστησε Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Προσωπικών Δεδομένων.

Aπό την Δρ Βασιλική Βούργα, Αλλεργιολόγο παίδων & ενηλίκων, Συνεργάτιδα του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου, τηλ 99-221598. Τις τελευταίες δεκαετίες τα αλλεργικά νοσήματα παρουσιάζουν παγκόσμια έξαρση, με επιπολασμό που αγγίζει το 45% σε πολλές χώρες (WHO & International Academy of Allergology).